Soğuk ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Soğuk ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

Sıcak, herkese aittir; soğuk, insanın elbisesine göre değişir.

Çin Atasözü

Evden uzak yollarda, karanlık bastırınca, soğuk dondurunca, iki insan sarılınca tabii ki aklıma sen geleceksin.

Emrah Serbes

Yanında seni ısıtacak biri varsa üşümek gerçekten güzeldir.

Can Dündar

Mevsimin suçu yok,yokluğun soğuk.

Murathan Mungan

Kışın en soğuk zamanında, ben nihayet içimde yenemediğim bir yaz olduğunu öğrendim.

Albert Camus

Bu aralar ellerim hep üşür benim.Doktor kansızlık der,ben sensizlik derim.

Anonim

“Elleriniz ne kadar soğuktu!” Dedim.Tereddütsüz cevap verdi:”Isıtın” Ve her ikisini birden uzattı.

Sabahattin Ali

Cesaret korku ve hayranlık uyandırır, irade gücüyse sabır ve azim demektir. İradeleri çok güçlü olan kadınlar ve erkekler genellikle yalnızdırlar, çünkü dışarıdan soğuk görünürler.

Paulo Coelho

Para gerçek zenginlik değildir. O sadece ihtiyaçların giderilmesine vasıta olduğu için değerlidir. Bir çölün ortasında hararetten yanan bir insan için birkaç damla soğuk su, bir torba altından daha değerlidir.

Seneca

Bizi saran sıcaklığın. Soğuyan gecelerin. Ve geceleri bürüyen yıldızların. İki insanın sarılarak geçirdiği bu sarsıntı özü olmalı evrenin. Sonsuza dek varan, var eden, yaşatan, yaşamı ileri çağlara doğru devreden bu birleşme…

Tezer Özlü

Göklere çevrilen alnıma yer yer,

Batıyormuş gibi soğuk iğneler,

İnce damlalarla yağmur düşüyor,

Bir “Oh” diyemeden kalbim üşüyor!…

Yağmur serpeliyor…Yağmur değil bu,

Kalbe dert yağıyor sanki göklerden…

Nâzım Hikmet

Böylesine arınmış birine el uzatmak için yürek ister. Benim elim kirli, titrek, kararsız. Kimi vakit pençeyi andıran bu terli, bu soğuk eli nasıl uzatırım sana?

Franz Kafka

Yokluk, yoksulluk içinde geçmişse, acıyla bilenmişse unutulmalı çocukluk. Kötü günler bir daha hiç anımsanmamalı. Sevgiyle büyütülmemişseniz, horlanıp dışlanmışsanız, ne bileyim kardeşinizi ya da ağabeyinizi, belki ablanızı sizden çok sevmiş kayırmışlarsa, evin kuytu bir köşesine sığınıp ya da soğuk gecede yorganı başınıza çekip ağlamayı huy edinmişseniz, çocukluk unutulmalı derim.

Nedim Gürsel

Merhametsiz insan, bu evrendeki en soğuk şeydir!

Mehmet Murat ildan

Ateş, bu soğuk evrendeki en iyi dostlarımızdan biridir. İçine biraz odun atın minnettarlığınızı göstermek için.

Mehmet Murat ildan

Bugünün sıcak evleri, çok uzak gelecekte soğuk harabeler olacaktır!

Mehmet Murat ildan

Çok soğuk bir gecede, evler bile içlerine girip sıcak hissetmek için kendilerine ait evlerinin olmasını isterler!

Mehmet Murat ildan

İnsanın sevdiklerini ağlarken görmesi ne korkunç bir manzara. Bütün geri dönüşü olmayan vedalaşmaları hatırlatıyor bana. Soğuk istasyonlardaki gözyaşları, trenlerin acımasız arka ışıkları… Bir aşkın sonu… Lütfen, bir daha hiç ağlama.

Milena Jesenska

Sanmakla bilmek arasındaki okyanus soğuk ve karanlıktır.Öncelikle durduğun yerde duramazsın, yüzmelisin. Öte yandan bilmenin sahiline kadar yüzebilene de rastlanmamıştır.

Neldan Osmancık

Soğuk bir gecede, sokaklarda yaşayan sadece bir tane bile evsiz varsa, Tanrı’nın cezası kötü bir toplumda yaşıyorsun demektir bu!

Mehmet Murat ildan

Mezar başında söylenen sıcak, coşkun sözler yalnız yabancıları etkiler; bunlar ölenin karısı ile çocuklarına hem soğuk hem de önemsiz gelir.

Anton Cehov

Yanına yanaştım, yanarım sandım.Oysa buz tuttu aşkım.Buz tuttu ipsiz sapsız umutlarım.

Zoya Seksenyedi

Soğuk bir kış günü kar bile güneşin dokunuşuna ihtiyaç duyar!

Mehmet Murat ildan

Soğuk bir günde kömür sobasının önünde iyi hissediyor musun? Bu iyi, fakat orada madencilerin acılarını da hissetmelisin! Cennette, cehennemdeki insanları unutma!

Mehmet Murat ildan

İntikam soğuk yenildiğinde lezzetli olan bir yemektir.

Baba

Üşüdüm. Çok çok fazla üşüdüm ama soğuktan değil. Kalbimdeki onca güzel şeyi yapamamaktan hatta yanına bile yaklaşamamaktan üşüdüm. Dizlerimi karnıma çekip sabah olmasını bekledim. Cenneti özledim.

Emrah Özdemir

Ne zamandır artık hayatın puslu, soğuk bir sonbahara döndüğünü sanıyordum. Seni gördükten sonra birdenbire güneşli bir sabaha uyandım. Şimdi dünyanın neresine gidersem gideyim, hangi mevsimde olursak olalım, seni düşündüğüm zaman(hayır,yanlış söyledim çünkü senin yüzün, gülüşün hep benim yanımda) hep güneşli, ışıltılı bir gün yaşıyorum. Acaba benim için dünyanın ışığını değiştirdiğinin farkında mısın?

Kürşat Başar

Soğuk bir kış sabahı çok sayıda kirpi donmamak için hep birlikte ısınmak üzere biraraya toplanır. Ama kısa süre sonra oklarının birbirleri üzerindeki etkilerini görüp yeniden ayrılırlar. Isınma gereksinimi onları bir kez daha biraraya getirdiğinde okları yine kendilerine engel olur ve iki kötü arasında gidip gelirler, ta ki birbirlerine katlanabilecekleri uygun mesafeyi bulana kadar. Bunun gibi, insanların hayatlarının boşluğundan ve tekdüzeliğinden kaynaklanan toplum gereksinimi onları biraraya getirir, ama nahoş ve tiksinti verici özellikleri onları bir kez daha birbirinden ayırır.

Arthur Schopenhauer