Lev Nikolayeviç Tolstoy Sözleri

Anlamlı ve Güzel Tolstoy Sözlerialıntı sözleri

Tolstoy sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Tolstoy sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Tolstoy, 9 Eylül 1828’de zengin ve asil bir ailenin çocuğu olarak Moskova’nın güneyindeki Tula şehrinde, Yasnaya Polyana isimli konakta dünyaya gelmiştir.

Lev Nikolayeviç Tolstoy, hem Rus hem de dünya edebiyatının en önemli isimleri arasındadır. Roman, oyun, öykü ve deneme yazarı olarak tanınan Tolstoy; aynı zamanda filozof kimliğiyle de karşımıza çıkmaktadır. Yaşarken üne kavuşan Tolstoy, eserleri ve düşünceleriyle kendisinden sonra gelen pek çok kişiyi etkilemiştir.

En Çok Beğenilen Tolstoy Sözleri

Her insan mutlu olamaz. Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları, hak ettiğinden daha büyük umutlarla bekler hayatına girenleri. Ve asla göremez yanı başındakileri.

İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini. Payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür.

Varlığı bir şey kazandırmayan insanların, yokluğu hiçbir şey kaybettirmez.

Bil ki, yaşadıklarınla değil yaşattıklarınla anılırsın. Ve Unutma; ne yaşattıysan elbet bir gün onu yaşarsın.

Hayat bizi resmen dört işlemle sınar; gerçeklerle çarpar, ayrılıklarla böler, insanlıktan çıkarır ve sonunda topla kendini der.

Tolstoy Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

İnsan: dün, bugün ve yarının kavgasını ayırmaya çalışırken hayatını kaybeden zavallı bir yolcudur.

Bir kadının kaderi; sevdiği adamın ihanetiyle, sevmediği adamın sadakati arasında çizilir.

İnsana aklı, sorunlarından kurtulması için verilmiştir.

Toplumda bir şeylerin ters gittiğini görüyor ve bunu değiştirmek istiyorsanız yapabileceğiniz tek bir şey var :insanları geliştirmek. İnsanları geliştirmek içinse yapabileceğiniz tek bir şey var :kendinizi geliştirmek.

Adam bir yıl sonrasına hazırlanıyor, ama akşama varmadan öleceğini bilmiyor.

İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruşundadır.

Bir kadını sırf güzelliği için sevmek mümkün mü? Bu bir heykeli sevmek gibi bir şey olmaz mı?

Her mutluluk birbirinin aynı, ama her mutsuzluk kendine özgüdür.

Bütün insanlar kendi esenlikleri için harcadıkları düşünceyle değil, insana verilen sevgiyle yaşarlar.

Bütün insanlar birbirleriyle kardeştir ve eşittir. Herkes kedisine nasıl davranılmasını istiyorsa, başkalarına da öyle davranmalıdır.

Anlamlı Tolstoy Sözleri

Her şeyi, herkesi sevmek, aşk uğrunda her zaman kendini feda etmek, aslında belli olarak hiç kimseyi sevmemek ve bu dünyadaki yaşantıdan apayrı bir yaşantı sürdürmeye başlamak anlamına geliyordu. Bu yeni başlayan sevgiye kendini verdikçe yaşamdan daha çok uzaklaşıyor, onu daha çok reddediyor ve böylece aşktan yoksun olarak hayatla ölüm arasında duran o korkunç sınırı kesinlikle ortadan kaldırıyordu.

Herkes, insanlığın genel iyilik halini artırmak için küçük de olsa hatta küçücük de olsa çaba sarf etmelidir.

Ölmek için doğmuştur ya insan; O yüzden her yağmur sonrası toprak kokusunu sever.

İçinden hiç çıkmayan ölüm korkusunu aradı, bulamadı. Nereye gitmişti? Korku falan yoktu artık içinde, ölüm de yoktu çünkü.

Kendi kendine: “Aşk nedir ki?” diyordu. “Aşk, ölümün inkarıdır,aşk hayat demektir. Anlayabildiğim her şeyi aşk sayesinde anlıyorum.Her şey onda. Aşk, Tanrı demektir, ölmek de aşkın ufacık parçası olan benim, sonsuz ve büyük kaynağa geri dönmem demektir.

Herkes hep mutlu olmak ister, mutsuzluğu yaşamadan. Oysa düşünsene, hiç gece olmasaydı güneşin tadını çıkarır mıydı insan?

Bir insan acı duyarsa canlıdır. Başkasının acısını duyarsa insandır.

Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür, ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.

Öğrendim ki insan kendi hayatından endişe ettiği için değil, içinde sevgi olduğu için yaşar.

Asıl korkunç olan, karımın bedeni üzerinde (o beden benimmiş gibi) tam hakkım olduğunu düşünmem ama bu bedene hakim olamadığımı, onun benim olmadığını, karımın o bedeni istediği gibi kullanabileceğini, ayrıca onu hiç de benim istediğim gibi kullanmadığını hissetmemdi.

Cennete gitmeyi kim istemez canım, gel gör ki günahlar izin vermiyor.

Çok öğrenmek isteyen kişinin, çok acı çekmesi gerekir.

Tepeye tırmandığımı zannederken aslında bayır aşağı koşmak. Tam böyleydi durum. İnsanların gözünde giderek yükselirken, aynı anda hayat da benden o kadar eksiliyor, ayaklarımın altında çekilip gidiyordu. Madem öyle, ölmeye hazır ol!

Sevdiğin insanları kaybetmeye alıştığın zaman, hayatı önemsememeye başlıyorsun.

Etkileyici Tolstoy Sözleri

Evlenme düzensiz bir cinsel yaşama son vererek, insana aile ocağının hoş yanlarını, ahlaka uygun bir yaşam sürme olanağı veriyordu. Ve asıl önemlisi de buydu.

Umduğumuz gibi olsaydı hayat, sandığımız gibi yaşardık. Bulduklarımızla yetinseydik, kaybettiklerimize ağlamazdık.

Gerek yokken yanındalar, ihtiyacın olduğunda uzakta. Unutma ki, kimi hayatına girdiğinde yaşamını aydınlatır, kimisi çıktığında.

Ne istediğimi kendim de bilmiyordum; hayattan korkuyordum, hayattan kaçıp uzaklaşmak istiyordum, ama yine de hayattan bir şeyler bekliyordum.

Hiçbir şey bir erkeğin kişiliğini iyi aile terbiyesi almış bir kadınla kuracağı yakınlık kadar geliştiremez.

Sorular beklemezler, cevap isterler. İnsan cevap bulamazsa yaşayamaz.

Kendisini değil de başkalarını kontrol etmeyi isteyen bir kişi görürseniz bilin ki o özgür değildir; o insanlara hükmetme tutkusunun kölesi olmuştur.

Öyle zamanlar olur ki; nereye gittiğin önemini yitirir; çünkü asıl önemli olan, yanında kiminle gittiğindir !

Bizim için kapımızı çalanın kim olduğu hiç önemli değildir, biz işimizin gereği neyse onu yaparız, kim olursa olsun herkese aynı şekilde davranırız, uygulamamız kişilere göre değişmez!

Sanat, bir başkasının yansıttığı duyguları görerek ya da duyarak algılayan birinin, bu duyguların aynısını yaşaması temeline dayanan bir etkinliktir.

Tek korkusu şuydu: Kimseye hiçbir iyilik yapmadan, herhangi iyi bir davranışta bulunmadan ölmek. Oysa yaşamak istiyordu… Büyük bir özveride bulunabilmek için yaşamak.

Aslında herkes kendi çapında mükemmeldir fakat kiminin çapı tamdır, kiminin ise hayatı; beyninin yarıçapı kadardır !

Bana kalırsa, öldükten sonra ne olduğumuzu bilsek hiçbirimiz ölümden korkmayız. Bu budur, oğlum… Herkes korkar ölümden. Bilmediğimiz şeyden korkarız çünkü; sorun bu.

Aşk, kızamık gibi geçirilmesi gereken bir hastalıktır.

Mutluluğu ihtiraslarda değil kendi yüreğinizde arayın. Mutluluğun kaynağı dışımızda değil içimizdedir.

Özlü Tolstoy Sözleri

Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için, güneşin doğduğunu sanırlar.

Benim öykümün kahramanı, hakikattir: Ruhumun bütün gücüyle sevdiğim ve olanca güzelliğiyle canlandırmaya çalıştığım, hakikat.

Bir insan ne derece yüksekten bakarsa, gurur sahibi ise; kalbinde insanlara karşı o kadar hiddet ve kin vardır.

Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.

Kötüyü değil, kötülüğü yok etmeli. İyi insanlar ancak böyle çoğalır. Tutuşturan elle değil, kıvılcımla mücadele etmeli. İyilik istiyorsak eğer dünyada, ateşi kıvılcımken söndürmeli!.

Bir insanın hayatının ikinci yarısı, ilk yarıda kazanılan alışkanlıkların sürdürülmesinden ibarettir.

Bu dünya için sıradan bir yalan olabilirsin. ama belki de birisi için, onu hayata bağlayan tek gerçeksin !

Kırgınlık hep uzun, mutluluk kısa sürer. Çünkü kırgınlık kendini giderir, ama mutluluğu tatman için yanında biri olması gerekir.

Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir bilmelisin. Küçümsediğin her şey için gün gelir, önemsediğin bir bedel ödersin.

Eğer iyiliğin bir nedeni varsa, artık o iyilik değildir; eğer sonuçları yani ödülü varsa, yine iyilik değil demektir. Bundan ötürü iyilik, sebep ve sonuç zincirinin dışındadır.

Giden dönmeyecekse; kalanların değerini bileceksin. Ölenle ölünmüyorsa eğer; kalanlarla yaşamaya devam edeceksin.

İyilik yap hatırlanmaz, yanlış yap unutulmaz. Sen kimsenin yapamaz dediğini yap; çünkü söylemeseler de akıllarından çıkmaz.

Kendimden başka kimseye kötülük etmeden yaşamak istiyorum.

Güzel bir gülüş, karanlık bir eve giren güneş ışığına benzer.

Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir.

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerinde mi diye parmaklarını saymak zorundasın.

İnsanlar nasıl konuşulması gerektiğinin dersini alırlar; ama en büyük ilim, nasıl ve ne zaman susulması gerektiğini bilmektir.

Güzellik denen şeyin gülümsemede saklı olduğuna inanıyorum. Eğer gülümseme bir yüzü güzelleştiriyorsa ,o yüz gerçekten güzeldir. Gülümsemesi görünüşüne bir şey katmıyorsa, o yüz herhangi bir yüzdür.