Aile ile ilgili söylenmiş güzel sözler

Aile ile ilgili anlamlı ve güzel sözleralıntı sözleri

Bütün sıradan insanlar ev diyebileceği bir şey ister; sıcak ve bakımlı bir aile; ara sıra küçük mutluluklar; arada bir cömert ve büyük bir mutluluk.

Rahibe Jones

Evliliğin temel amacı, yaşamın acı tatlı getirilerini birlikte paylaşarak hayatta güçlü kalabilmektir. Birbirinden her yönüyle farklı iki bireyin zamanla ortak beğeni ve zevkler oluşturarak hayatın yükünü ve mutluluğunu paylaştıkları bir birlikteliktir. Bu birliktelik her iki tarafı da destekleyici, yapıcı ve geliştirici bir yapıda olmalıdır ki bireyler bu ilişkiden tatmin olabilsinler. Evlilikteki birliktelik, bireyin kendinden başka bireylerin sorumluluğunu da üstlenmesini gerektirir.

Nihal Araptarlı

Bir aileye ait olmak, temel duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak, paylaşmak, kendimizi güvende hissetmek, gelişmek ve tamamlanmak için gereklidir.Ancak aile, sadece bireysel varoluşun ve gelişimin değil sağlıklı ve gelişmiş bir toplum olabilmenin de gereğidir.

Nihal Araptarlı

Ailede çiftlerin birbirlerine her anlamda güvenmesi kaygı ve endişeden uzak davranmalarını sağlar. Gerek kadın gerekse erkek, eşine hem maddi hem de manevi anlamda güven duymalıdır ki aradaki sevgi ve saygı ilişkisi devam edebilsin. Bunun sağlanabilmesi için çiftlerin birbirine karşı dürüst davranmaları, saklı gizli şeyler yaşamamaları ve tüm çabalarının ailenin birlikteliği doğrultusunda olduğunu gösterebilmeleri gerekir.

Nihal Araptarlı

Sağlıklı bir iletişimin olmadığı ailelerde bireyler, birbirlerine gerçekte değer vermedikleri ve birbirlerine güvenemedikleri için, iç dünyalarını rahatlıkla paylaşamazlar. Yanlış anlaşılma, kabul görmeme endişesi, bireyleri içe kapanık olmaya ya da bu ihtiyaçlarını aile dışından kişilerle gidermeye iter. Bu ailelerde iletişim dolaylı, belirsizdir, saklı-gizli ve dürüst değildir, yalan çoktur.

Nihal Araptarlı

Unutmamalıyız ki çocuklar yetişkinleri taklit ederek öğrenirler. Anne ve babalarının kızgınlıkla başa çıkma yollarını, problem çözme yöntemlerini ve iletişim kurma şekillerini taklit ederek öğreneceklerdir. Mutlu ve sağlıklı bir ailede öğretilenler çocuğa kendine güvenmeyi, yaşama ve insanlara karşı olumlu tutum göstermelerini ve sağlıklı ilişkiler kurmalarını öğretecektir; çocuklar diğer insanlara ve doğaya değer veren insan olmayı öğreneceklerdir.Mutlu aile, aile bireylerinin birbirlerini koşulsuz sevdiği, övdüğü ve cesaretlendirdiği ailedir.

Mehtap Tamer

Evlilik bir takım çalışmasıdır; iki eşin birbirlerine ve evlilik kurumuna bağlılık göstermeleri ve birbirlerine destek olmalarıdır. Eşlerin evlilik birlikteliğini kurarken, birbirlerinin özgürlüğüne saygı göstermeleridir.

Mehtap Tamer

Mutlu ailelerin aile bağları da çok güçlüdür. Bu tip aileler birlikte olmaktan ve birlikte vakit geçirmekten zevk alırlar. Mutlu ailelerde aile üyelerinin ortak paydaları vardır. Sabah birlikte kahvaltı yapmaktan, akşam birlikte yemek yemekten zevk alırlar. Birlikte ortak bir şeyler yapmaya özen gösterirler. Aile içi sohbet vazgeçilmez bir unsurdur. Bu tip ailelerde büyüyen çocuklar daha mutlu olurlar. Mutsuz ailelerde aile bağları zayıflar. Aile bağları zayıflayınca aile üyelerinin birbirine olan sevgi duygularında da azalma olur. Ortamdaki sevgi yetersizliği çocukta mutsuzluğa yol açar.

Annelikbilinci.com

Mutlu aileye sahip olmak için ilk ve en önemli kural kendi mutluluğunuzu önemsemenizdir. Siz mutlu olmadıkça ailenizdeki kimseyi mutlu edemezsiniz.Çocuklarını iyi birer insan olarak görebilmek her anne babanın arzusudur. İyilik yapmak aslında herkeste olması gereken, insanların mutlu olmasını sağlayan özelliklerden birisidir. İyilik, hem iyiliği yapanı, hem de bu iyilikten nasiplenenleri mutlu eder. Suya atılan taşın etrafında oluşan halkalar misali yayıla yayıla genişler ve yeni iyiliklere ortam hazırlar. Mutlu olabilmek için gizli yaşam kanunları vardır. Bu kanunlardan birisi de verme yasasıdır. Verebilen ve bundan zevk alan, bunu isteyerek yapan insan mutlu olur.

Nevzat Tarhan

Aile içinde yapılan fedakârlık uzun vadede çok güzel bir şekilde bütün aile fertlerine geri döner. Bu aslında fedakârlık değil geri dönüşü olan büyük bir yatırımdır. Ailede herkesin birbirinin eksiğini tamamlamasıyla, birbirine yardımcı olmasıyla uzun vadede herkes kazanacaktır. “Önce ben” değil “önce biz”, “önce ailenin mutluluğu” diyebilmek ve bunu uygulayabilmek önemlidir. Aile içinden bir kişi birine bunu söylemezse dengeler bozulur. Oysa ailede ahengin olması, uyumun olması sonuçta herkesin mutlu olmasıdır.

Nevzat Tarhan

Hiçbir sevgi, şefkat, anneninkinin yerini tutamaz.

Balzac

Baba olmak zor değildir. Ama babalık etmek zordur.

Maxwell

Bir babanın çocukları için yapabileceği en büyük iyilik onların annelerini sevmektir.

Hesburgh

Ailenin bozulması, modern hayatın psikolojik ve maddi şartları, huzursuz bir neslin yetişmesine sebep olur. İnsanlar, çocuğa huzursuzluk ve bela gibi bakıyor; işte batı kendi kendini böyle bitiriyor.

Alexis Carrel

Çocuklar anne ve babalarının kötü örnekleri ile bozulmaya devam ettikçe, yeni bir dünya kuramayız.

Alexis Carrel

İnsanın evi,gönlünün bağlı olduğu yerdir.

Napoleon Bonapart

Her ailede ; melekler de bulunur,şeytanlar da.

Joseph Roux

Ailesine bağlı olan,vatanına da bağlı olur.

Ludwig Von Beethoven

Bir evin temeli çürük ise,yine bir müddet dayanır. Fakat içindeki kadın fena ise hemen yıkılır.

Hz. Ali(ra)

Kuş yavrusu yuvasında gördüğünü yapar.

Atasözü

Her kuş,kendi yuvasına sığınır.

Atasözü

Ev yıkanın , evi olmaz.

Atasözü

Her aile bir tarihtir. Hatta okumasını bilene göre bir destandır.

Alpohonse De Lamartie

Bütün mutlu aileler birbirlerine benzerler, her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.

Tolstoy

Aile, kötülüklerin barınmadığı en muhteşem ve sağlam kale gibidir.

Andrew Wilson

Bir aile ile bir krallığı yönetmek arasında,pek büyük bir fark yoktur.

Montaigne

Ana ve babaların çocuklarına bağışlayabilecekleri en güzel miras, günlük zamanlarından birkaç dakikadır.

Batista

Nehirler, tuzlu denizde; yuvaların huzuru, kadın itiraz etmeye başlayınca; sırlar, bir hainin eline geçince; aileler, kötü bir oğlan doğunca sona erer.

Pancatantra

Küçük bir çocuk ceketine asılıp aslancılık oynamak istediğinde en ciddi baba bile emekleyip gürlemekten geri durmaz.

Charlotte Gray

Evlatlarını sevmeyen babalar olabilir; ama, torununu çıldırasıya sevmeyen dede olamaz.

Victor Hugo

Efendiler, sosyal hayatın kökeni, aile hayatıdır. Aile, açıklamaya gerek yoktur ki, kadın ve erkekten oluşur.

Atatürk

Evlilikte iyi bir geçimin sağlanması ve devamlı olabilmesi için var olması gereken şartlar incelenip anlaşıldıktan sonra, dinî, milliyeti, iyiliği, terbiyesi, ahlakı, âdetleri farklı iki insanın birleşmelerindeki gariplik kadar dikkati çeken bir şey olmadığı kolaylıkla anlaşılıyor.

Atatürk

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Bu hayatta fenalık, muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüğe sebep olur. Aileyi teşkil eden kadın ve erkek unsurların doğal haklarına sahip olmaları, aile görevlerini başaracak güçte olmaları gereklidir.

Atatürk

Çocukları serbestçe konuşmaya, düşündüklerini, duyduklarını olduğu gibi, ifade etmeye teşvik etmelidir; böylece hem hatalarını düzeltmeye imkân bulunur, hem de ileride yalancı ve ikiyüzlü olmalarının önüne geçilmiş olur. Kısacası çocuklarımızı artık, düşüncelerini iç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı duymaya alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde; yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır. Bence bunlar, çocuk terbiyesinde, ana kucağından en yüksek eğitim ocaklarına kadar her yerde, her zaman üzerinde durulacak önemli noktalardır. Ancak bu şekildedir ki, çocuklarımız memlekete yararlı birer vatandaş ve mükemmel birer insan olurlar.

Atatürk

Bir adamın karısı üstündeki yönetimi bir devlet adamının yönetimidir, siyasal bir yönetimdir, çocukları üstündeki yönetimi ise bir kralın yönetimidir.

Aristoteles

Aile toplumun özüdür. Onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir.

Bulter

Aile her türlü iyilik ve kötülüğün öğretildiği bir okuldur.

Wilhelm Stekel

Karı koca evlerinde, birbirlerinin misafiriymiş gibi hareket etmelidirler.

Konfüçyus

Bir erkeği terbiye ediniz; bir insanı terbiye etmiş olursunuz, bir kadını terbiye ediniz, bir aileyi terbiye etmiş olursunuz.

Fannie Hurst

Vatanınız için kan, arkadaşınız için gözyaşı; ama aileniz için ter dökün.

Fletcher Christian

Ana babanın sevinci, üzüntü ve korkulan gibi gizli kalır, sevinçlerini sözle anlatamazlar, üzülüp korktuklarını da söylemek istemezler.

Francis Bacon

Kadın şefkat ve güzelliğin, erkek doğrunun ve hakkın simgesi olursa, o evde mutluluk olur.

La Rochefaucauid

Ana babaların çocuklarına göstereceği en büyük sevgi, onlarla kuracağı arkadaşlıktır.

Henry Ford

Yarışta birinci de olsanız sonuncu da, fark etmez. Büyükannenize göre kazanan hep sizsiniz.

Linda Mcfarlane

Oğlunu istediğin, kızını istediği zaman evlendir.

İspanyol Atasözü

Her türlü gelişme evde başlamakta ve iyi de olsa, kötü de olsa toplumda uyulması gereken kurallar, bu kaynaktan gelmektedir.

Samuel Smiles

En mükemmel sayılan kadın, çocuklarına; babalarının yokluğunda baba olabilecek kadındır.

Goethe

Aile, eğitimin ve ahlakın temellerinin atıldığı bir ocaktır.

Niyazi Fırat Eres

Dünyayı tüm aradıktan sonra, mutluluğun kendi öz yuvanda olduğunu öğreneceksin.

Voltaire

Aile, kralların bile giremediği bir kaledir.

Ralph Waldo Emerson

Bir baba yüz evlada bakar da, yüz evlat bir babaya bakamaz.

D’Annunzio

İyi dostlarla iyi bir aile sofrasında asla yaşlanmazsınız.

İtalyan Atasözü

Aile bağları o kadar ağırdır ki taşımak için iki kişi gerekir; hatta üç.

Alexandre Dumas

Geldiğiniz aile, kuracağınız aile kadar önemli değildir.

Ring Lardner

Anne ve babalarını oldukları gibi gören ve tanıyan çocuklar, en iyi yetişmiş çocuklardır. Iki yüzlülük ana babalarının görevleri değildir.

Bernard Shaw

Sene gibi, kederde havaya bulaşır. Herhangi bir evin içine bir bakış o evde sevgi ya da mutsuzluğun hüküm sürdüğünü size anlatmak için yeterlidir.

Balzac

Çocuklar, başta anne ve babalarını koşulsuz severler. Bir zaman sonra onları yargılamaya başlarlar. Nadiren onları affederler.

Oscar Wilde

İnsanlar çocuklarını gelecekte bir şeyler vaad ettikleri için değil, kendilerinin olduğu için severler.

Halifax

Evinize gitmediğiniz zamanlarda, nerede olduğunuzu merak eden birinin olması,çok eski bir insani gereksinimdir.

Margaret Mead

Savaşa giderken bir, denize çıkarken iki, evlenirken üç kez düşünün.

Rus Atasözü