Dale Carnegie sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Dale Carnegie sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Dale Carnegie, 24 Kasım 1888 tarihinde ABD‘nin Missouri eyaletinin Maryville şehirinde James William Carnagey, Amanda Elizabeth Harbison çiftinin çocuğu olarak doğmuştur. Warrenburg Öğretmen Okulunda, New York Sahne Sanatları Akademisinde, Columbia Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsünde okudu.

Daha çok kişisel gelişim yönü ile tanınsa da Dale Carnegie hem yazar, hem kişisel gelişim uzmanı hem de hatiptir. Bunun yanında son yıllarda kişiler arası iletişim uzmanlık alanı ile de ilgilenmiştir. En büyük eseri günümüzde hala popülerliğini koruyan ve ilk basıldığı yıllarda 30 milyon basımı yapılan ve bu alanda rekor kıran How To Win Friend And Influence People adlı eseridir. Eserin Türkçeye çevrilmiş ismi ise Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı’dır.

Dale Carnegie, 1 Kasım 1955 tarihinde Forest Hills, New York, ABD’de Hodgin hastalığı sebebi ile ölmüştür.

En Çok Beğenilen Dale Carnegie Sözleri

Önce zor olanları yap. Kolay olanlar, kendi başının çaresine bakar.

Bir insanın bir insana verebileceği en güzel hediye, ona ayırabileceği zamandır.

En parlak gelecek, unutulan geçmişin üzerine kurulan olacaktır; geçmişinizde yaşadığınız başarısızlıkları ve yürek acılarını unutmadan hayatta ileri gidemezsiniz.

Konuşma, bir bayanın etekliği gibi; iIgiyi sürdürecek kadar kısa, konuyu kapsayacak kadar uzun oImaIıdır.

Dünyada herkes mutlu olmak ister. Fakat sizi mesut eden şey, ne “ne olduğunuz” ne de “ne yaptığınız”dır; görüş ve değerlerinizdir.

Dale Carnegie Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

Hareketsizlik, şüpheyi ve korkuyu besler. Hareket ise özgüveni ve cesareti… Korkunu yenmek istiyorsan, evde oturup, onun hakkında düşünmeyi bırak. Dışarı çık ve kendini meşgul et.

Gördüm ki üzüntülerimin yarısı, açıkça bir karara vardığım zaman kendiliğinden yok olup gitmektedir. Diğer yarısı da vardığım karar üzerinde harekete geçtiğim zaman kaybolmaktadır.

Alkış, bir makbuzdur, fatura değil.

Hiç mutsuz bir at gördünüz mü? Hiç mutsuz olan bir kuş gördünüz mü? Kuşların ve atların mutsuz olmamalarının sebebi, başka kuşları ya da atları etkilemeye çalışmadıklarındandır.

Sorunlarınıza üzülmek yerine sahip olduklarınıza şükredin.

Ne olduğunuz, kim olduğunuz, nerede olduğunuz veya ne yapmakta olduğunuz sizi mutlu ya da mutsuz yapmaz. Bütün bunlar hakkındaki düşüncelerinizdir sizi mutlu ya da mutsuz kılan şey.

En küçük bir gelişmeyi bile övün. Beğenilerinizde içten, övgülerinizde cömert olun.

Batan güneş için ağlamayın. Yeniden doğduğunda ne yapacağınıza karar verin.

Eğer bal toplamak istiyorsanız, arı kovanını tekmelemeyin.

Evlilik gemisinin sert kayalara çarpıp parçalanmasına sebep olan dev dalgalar yıkıcı tenkitlerden başka bir şey değildir.

Anlamlı Dale Carnegie Sözleri

Dünyayla dört şekilde ilişki kurarız: Ne yaptığımız, nasıl göründüğümüz, ne söylediğimiz ve nasıl söylediğimizle. Ancak öğrencilik hayatımız sona erdikten sonra konuşmamızı geliştirmek, kelime dağarcığımızı artırmak için hemen hiç çaba sarf etmeyiz. Sadece çevremizde duyduğumuz, sık kullanılan ve hiçbir gücü kalmayan kelimeleri kullanmaya başlarız. Konuşmamızın hiçbir ayırt edici özelliği kalmaz. Kelimeleri yanlış telaffuz eder, dil bilgisi kurallarını çiğneriz.

Bilge bir insan için her gün yeni bir hayattır.

Akıllı bir insan için her gün yeni bir gündür.

Korkularınızdan kaçmayın. Siz kaçtıkça onlar kovalar. Korkularınızla dövüşün. Onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya başlarlar. Korkunuz giderilmedikçe kendinize tam olarak güvenen biri olamazsınız.

Olmak istediğiniz kişi olma sürecinde değilseniz, otomatik olarak olmak istemediğiniz kişi haline geliyorsunuz.

Delilerin bir çoğu mutludur. Çünkü deliliğin zevkini sürüyorlar.

Ne istediğinizi düşünmeniz şüphesiz gereklidir. Ama hiç kimse sizin ne istediğinizi düşünmez. Herkes sizin gibidir. Yalnız kendi isteklerini düşünürler. İnsanları etkilemenin tek yolu onların istekleriyle ilgilenmek ve onların isteklerini yerine getirmektir.

Önce dünyanın neye ihtiyacı olduğunu bilmeliyiz, sonra kendimizi o ihtiyacı gidermeye adamalıyız ve başarı neredeyse kesindir.

Düşünmek gerçek çalışmaktır. En çok yaşayan kimse, en çok düşünen kimsedir.

İnsana zarar veren şey olanlar değil, onun bu olanlar hakkında düşündükleridir.

Başkaları iIe iIgiIenirsen iki ay içinde birçok dostIar kazanabiIirsin; başkaIarının seninIe iIgiIenmesini bekIersen, iki yıIda biIe tek dost kazanamazsın.

Sevgi’nin olduğu yerde ot yemek, nefretin olduğu yerde et yemekten daha iyidir.

Başarı yolunda sürat, isteğin şiddeti kadardır.

Yersiz yeminlere kendini aIıştırma, en iyisi yemin gerektirmeyecek kadar doğru konuş.

Etkileyici Dale Carnegie Sözleri

Coşku kelimesinin Yunancadaki karşılığı, ‘içimizdeki Tanrı’ anlamına gelmektedir. Coşkulu kişi, Tanrıyı içinde taşır gibi konuşan kişidir.

Yeni bir insan olmadan, yeni bir hayat yaşayamazsınız.

Bir şeyin nedenine ilgi gösterirsek, sonucuna daha kolay katlanabiliriz.

Dökülen süte ağIamanın bir faydası yokur. Yapacağımız şey bundan sonra dökmemektir.

Önem vermeyip unutmamız gereken küçük şeylerin bizi alt üst etmesine müsaade etmeyelim, unutmayalım ki, hayat çok kısa olduğu için değeri büyüktür.

Başkalarına kendiIerinden bahsetme fırsatı veriniz.

İnsanlara istediğinizi yaptırmanın tek bir yoIu vardır. Evet ,sadece tek bir yoI. Karşımızdaki kişide işi yapma isteğini uyandırmak.

Kendini başka bir adamım mevkine koyabilen ve kafasının nasıI işIediğini kavrayan bir kimse, istikbalin kendisi için ne sakIadığını merak etmekten kurtuIur.

Şunu veya bunu yapamayacağım deme, ne yapacaksan yap!

Gülümseyin; öyIe samimi ve sıcak oIun ki her sıktığınız eIe, ruhunuzu da katın.

Arzularınızın gücünü görebilseydim, adımlarınızın hızını söyleyebilirdim.

Mükemmel bir kadın buIuncaya kadar evIenmeyen adamın aIIah yardımcısı oIsun. Eğer bunu buIursa, daha çok yardımcısı oIsun.

İnsan zekanın karşısında saygıyla eğilir, ama iyi davranış ve şevkatin önünde diz çöker.

Bir kadını hiç bir sey üzüntü gibi ihtiyarlatıp çirkinleştiremez. Üzüntü, yüzün ifadesini ekşitir.

Özlü Dale Carnegie Sözleri

Her on tartışmanın dokuzunda, taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar.

Eğer kendilerine önemli biri olduğu hissettirilseydi, pek çok kişinin yaşamı değişebilirdi.

Kullanılan dil ne olursa olsun, kişi için en önemli ve kulağa en hoş gelen söz kendi ismidir.

Başkalarını etkilemek istiyorsanız, onların istediği şeylerden söz edin ve onlara bu isteklerine nasıl ulaşacaklarını gösterin.

İnsanlarla ilişki kurarken, mantıklı yaratıklarla karşı karşıya olmadığımızı aklımızdan çıkarmayalım. Biz duygusal davranan, önyargıları olan, onuruna ve gururuna düşkün yaratıklarla iletişim kurmaya çalışmaktayız.

Ortalamalar yasasına göre, endişelerimizin yerinde olduğunu gösteren bir durum olup olmadığını anlayana kadar yakınmayı bırakırsak, bu endişelerin onda dokuzundan kurtuluruz.

Çok bilinen bir kural vardır: Kanunlar ayrıntılarla ilgilenmez. İnsanlar da zihinsel açıdan huzura kavuşmak istiyorlarsa, ayrıntılarla uğraşmayı bırakmak zorundadırlar.

İki adam , hapishane parmaklığından dışarıya baktılar. Biri çamuru gördü, öbürü yıldızları gördü.

Kötüyü yap bir kere, kalmaz hiçbir söz işitmediğin, İyiyi yap iki kere , sesini duy sessizliğin.

Bu yoldan ancak bir kere geçebilirim. Bu nedenle yapmak istediğim iyi işleri veya insanlara yapacağım iyilikleri şimdi yapmalıyım. Ertelememeli veya ihmal etmemeliyim, çünkü bir daha bu yoldan geçmeyeceğim.

Elbette yağcılık zeki insanları etkilemez, çünkü sahtedir, içten değildir, art niyetlidir. Hiçbir yararı olmayacaktır, olamaz da. Bununla birlikte, bazı insanlar takdir edilmeye öylesine açtırlar ki herşeyi yutmaya hazırdırlar. Tıpkı açlıktan ölmek üzere olan bir insanın ot ve solucan yemesi gibi.

Bir insanın yüzünde taşıdığı ifade; Sırtında taşıdığı elbiseden mühimdir… Bir insanın yüzündeki samimiyet, Her şeyden değerlidir.

Bonus

Eğer zirvede çam olamazsan,

Vadide bir çalı ol

Derenin yanındaki en güzel çalı sen ol,

Ağaç olmazsan küçücük bir çalı ol.

Çalı olamazsan, bir parça çimen ol,

Süsle şenlendir bir yol kenarını.

Balina olamazsan küçücük bir balık ol.

Ama göldeki balıkların en kıvrak olanı.

Hepimiz kaptan olamayız, tayfalar da olacak,

Hepimiz için yapacak çok şey var dünyada

Büyük işler de var, küçük işler de,

Yapmamız gereken şey yanı başımızda

Anayol olamazsan ol bir patika,

Güneş olamazsan ol bir yıldız,

İster büyük ol ister küçük,

Her zaman en iyisi ol.