Martin Luther King Sözleri

Martin Luther Kingalıntı sözleri

Martin Luther King Sözlerini sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Martin Luther King Sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Martin Luther King, 1929 yılında ABD’nin Georgia eyaletinde Atlanta şehrinde doğmuştur. Gerçek adı tam olarak Michael Luther King Jr. iken, daha sonra ilk adını “Martin” olarak değiştirdi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır.

Martin Luther King’in başlattığı barış yanlısı protesto eylemleri, 1964 Yurttaş Hakları Yasası’nın çıkmasını sağlamıştır. Yasayla Amerika Birleşik Devletleri’nde ırk ayrımcılığı da yasaklanmıştır.

Martin Luther King, insan hakları için ve siyahların ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıkarılması için yaptığı çalışmalarla, 1964 yılının Nobel Barış Ödülüne layık görülmüştür. 4 Nisan 1968’de Tennessee eyaletinin Memphis kentinde bir suikast sonucu ölmüştür. Ayrıca, ölümünden 9 yıl sonra 1977 yılında, eski ABD başkanı Jimmy Carter tarafından Başkanlık Özgürlük Ödülü’ne layık görülmüştür.

En Çok Beğenilen Martin Luther King Sözleri

İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; birbirlerinden korkarlar çünkü birbirlerini tanımazlar; birbirlerini tanımazlar çünkü iletişim kurmazlar; iletişim kurmazlar çünkü sınıflara ayrılmışlardır.

İlk adımınızı inançla atın. Tüm merdiveni görmek zorunda değilsiniz, yeter ki siz ilk adımı atın.

Karanlık karanlığı uzaklaştıramaz; bunu ancak ışık yapabilir. Nefret nefreti uzaklaştıramaz; bunu ancak sevgi yapabilir.

Bir gün, dört çocuğumun da derilerinin rengi ile değil de kişilikleri ile yargılanacağı bir ülkede yaşayacaklarına dair bir hayalim var.

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, ancak kardeşçe yaşamayı unuttuk.

Martin Luther King Tarafından Söylenmiş 10 Güzel Söz

İnsanlığı yücelten her iş, onurlu ve önemlidir; dört dörtlük yapılmalıdır.

Uçamazsan koş, koşamazsan yürü, yürüyemezsen sürün, ama naparsan yap ilerlemek zorundasın.

Zaman gelir sessizlik ihanet olur.

Dünyada yapılmış olan her şey umutla yapılmıştır.

Şiddet, ahlak dışıdır. Çünkü sevgi yerine nefret üzerinde yol alır, toplumu yıkar ve kardeşliği olanaksızlaştırır.

Ya birlikte kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da aptallar gibi hep beraber yok olacağız.

Bir insanın asıl ölçütü, rahat ve refah zamanlarında nerede durduğu değil, münakaşa ve mücadele zamanlarında nerede durduğudur.

Bir insanın uğruna öleceği bir şeyi yoksa, yaşamaya da hakkı yoktur.

Yaşamımız önem verdiğimiz olaylara karşı sessiz kaldığımız gün son bulmaya başlar.

Gerçek bir lider mutabakat arayan değil, mutabakatı şekillendirendir.

Anlamlı Martin Luther King Sözleri

Dünyayı değiştirmek istiyorsanız, elinize kaleminizi alın ve yazmaya başlayın.

Her şeyin sonunda düşmanlarımızın sözlerini değil, dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız.

Beni korkutan kötülerin baskısı değil iyilerin kayıtsızlığı.

Bir sorunu çözmenin en iyi yolu nedenini yok etmektir.

Kardeşiniz ile ilgili olun. Birlikte hareket etmeyebilirsiniz. Ancak ya birlikte yükselir ya da birlikte düşeriz.

Ayaklanmaların sınırları için diyeceğim şu ki, asla kazanamazlar ve katılanlar da bunu iyi bilirler. Dikkat edin ayaklanma bir devrim değil bir tepkidir ve yenilgi getirir. Duygusal bir boşalma içerir, ama arkasından da büyük bir ‘boşa gitmişlik’ duygusu getirir.

Adına demokrasi diyebilirsin ya da adına demokratik sosyalizm diyebilirsin, fakat bolluğun paylaşımında Tanrı’nın tüm çocukları için daha iyi bir dağıtım olmalıdır.

Nerede durduğunuz fark etmez, ne kadar popüler olduğunuz fark etmez, ne kadar eğitimli olduğunuz fark etmez, ne kadar paranız olduğu fark etmez, onlara sahipsiniz çünkü bu evrende bazıları onları edinmeniz için size yardım etti. Ve bunu gördüğünüzde, kibirli olamazsınız, mağrur olamazsınız. Bulunduğunuz yeri tarihsel olaylar nedeniyle ve arka planda bulunan bireylerin sizin orada duruyor oluşunuzu mümkün kılmaları nedeniyle elde ettiğinizi keşfedin.

Korkaklık “güvenilir mi?” diye sorar. Menfaat “politik mi?” diye sorar. Ancak vicdan “doğru mu?” diye sorar. Ve öyle bir an gelir ki insan ne güvenilir, ne politik ne de popüler olmayan bir tavır almak zorunda kalır; çünkü vicdanı ona bunu yapmanın doğru olduğunu söylemektedir.

Hayalperesti öldürebilirler; ama hayali asla!

Etkileyici Martin Luther King Sözleri

Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’ın beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki herkes durup “Burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş” desin.

Uğrunda ölebilecek bir şeyiniz yoksa; bu, sizin yaşam mücadelesi için uygun olmadığınızı gösterir.

Bazı şeyler doğrudur ve bazı şeyler yanlıştır. Ezelden beri öyle, kesinlikle öyle. Nefret kötüdür. Her zaman yanlıştı ve her zaman yanlış olacaktır.

Sevgiye saplanıp kalmaya karar verdim. Nefret, taşımak için çok ağır bir yük.

İnsanlığı yücelten her iş, onurlu ve önemlidir; dört dörtlük yapılmalıdır.

Bu dünyada fakirlik olduğu sürece, bir milyar dolarım da olsa, hiçbir zaman kendimi zengin hissedemem. Milyonlarca insan hastalıktan ölürken, ben Mayo Kliniği’nde tam sağlam raporu da almış olsam, kendimi tümüyle sağlıklı hissedemem. Sen olman gerekeni olamadan, ben olmam gerekeni gerçekleştiremem. Bizim dünyamız böyle yaratılmıştır. Hiç kimse ya da ulus, kendisinin tamamıyla bağımsız olduğu ile övünemez. Biz birbirimize mecburuz.

Bir kişi bireycil ilgilerini insanlığın geniş ilgilerine hapsetmesinin üzerinde yükselene kadar yaşamaya başlamamıştır.

Ben insanları kendi ilkelerimle değil, onların kendi ilkeleriyle yargılarım.

Aslında hayata dair her şey birbiriyle ilintilidir. Tüm insanlar içinden kaçıp kurtulmanın mümkün olmadığı bir karşılıklılık ağına, kaderin tek bir esvap halinde örmüş olduğu bir ağa kaçmış bulunuyorlar. Birini doğrudan etkileyen herhangi bir şey geri kalanları da dolaylı olarak etkilemekte. Siz olmanız gereken kişi olana kadar ben olmam gereken kişi olamam ve ben olmam gerekeni olana kadar da sizin olmanız gerekeni olmanız mümkün değildir. İşte hakikatin iç içe geçmiş yapısı budur.

Bilim araştırır, din yorumlar. Bilim insana bilgi verir ki bu güçtür; din insana bilgelik verir, bu da kontroldür. Bilim esas olarak gerçeklerle ilgilenir; din esas olarak değerlerle ilgilidir. Bu ikisi rakip değildir.

Toplumumuzdaki çağdaş eğilim, dağılımımızı tarihe karışan kıtlığa dayandırmak ve orta ve üst sınıfların aşırı beslenen ağızlarına, fazlalıktan kusana kadar servetimizi sıkıştırmak. Eğer demokrasinin anlam genişliği varsa, bu eşitsizliği düzeltmek gereklidir. Bu sadece ahlaki değildir, aynı zamanda akıllıcadır da. İnsan yaşamını arkaik düşünceye yapıştırarak harcıyor ve aşağılıyoruz.

Bir ağaç olamazsan bir çalı ol. Bir anayol olamazsan, sadece bir patika ol. Eğer bir güneş olamazsan, yıldız ol. Kazanmak ya da kaybetmek bir ölçü değildir. Ne olursan, en iyisi ol.

İnsanlar doğru olan bir şeye bağlandığında ve bunun için özveride bulunmaya istekli olduklarında, zafer dışında durma noktası yoktur.

İleride zor günlerimiz var. Ama şu anda benim için bu önemli değil çünkü ben dağın tepesinde bulundum. . . Baktım ve vaat edilen toprakları gördüm. Sizinle oraya gelemeyebilirim. Fakat bu gece şunu bilmenizi istiyorum ki bir halk olarak vaat edilen topraklara ulaşacağız.

Bir Hayalim Var

Bugün diyorum ki dostlarım, şu anın ve yarının getireceği güçlüklere ve engellemelere rağmen hala bir hayalim var benim. Amerikan Rüyası içinde derinden yer edinmiş bir hayal.

Bir hayalim var: Gün gelecek bu ulus, ayağa kalkıp kendi inancını gerçek anlamıyla yaşayacak; Şunu kendinden menkul bir gerçek kabul ederiz ki, bütün insanlar eşit yaratılmıştır.

Bir hayalim var: Gün gelecek eski kölelerin evlatlarıyla eski köle sahiplerinin evlatları, Georgia’nın kızıl tepelerinde kardeşlik sofrasına birlikte oturacaklar.

Bir hayalim var: Gün gelecek, adaletsizliğin ve eziyetin sıcağıyla bunalıp çölleşmiş olan Missisippi Eyaleti bile, bir özgürlük ve adalet vahasına dönüşecek.

Bir hayalim var: Gün gelecek dört küçük çocuğum, derilerinin rengine göre değil karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar.

Bugün bir hayalim var!

Bir rüyam var: Gün gelecek ahlaksız ırkçılarıyla, “müdahale etme” ve “etkisiz hale getirme” kelimelerini dilinden düşürmeyen valisiyle Alabama, işte tam orada Alabama’da, küçük siyah oğlanlar ve kızlar; küçük beyaz oğlanlar ve beyaz kızlarla el ele tutuşma şansına sahip olacaklar.

Bugün bir hayalim var!

Bir hayalim var: Gün gelecek her vadi yüceltilecek, her tepe ve her dağ alçaltılacak, engebeli alanlar engebesiz hale getirilecek ve eğri büğrü bölümler dümdüz olacak; Tanrı’nın zaferi ortaya çıkacak ve bütün bedenler bunu birlikte izleyecekler.